Innlæring av triks

Det er lurt å starte tidelig med innlæring av forskjellige kommandoer. Men det er også viktig å tenke på at en valp på 8 uker orker ikke å trene lenge før hode er utslitt. En ung valp skal få bruke tid på å leke, løpe fritt og ikke minst skal den ha mye kos og oppmerksomhet. Det kan være nok hvis du klarer å «flette» inn noen øvelser når du f.eks. leker med valpen.

Under finner du triks som kan være nyttige å lære hunden

-sitt

-ligg

-gå fint, (passere andre hunder).

-stå (og bli)

-innkalling, dette er noen av det viktigste du lærer hunden din!

Et tips er å overse i størst mulig grad når hunden gjør noe galt, men om hunden gjør noe den absolutt ikke har lov til så si strengt ifra en gang. Det kan være lurt å finne alle de små tingene hunden din gjør riktig og belønne, sev om det er veldig få ting. Da vil du se at de små tingene hunden gjør riktig etter hvert blir større, og det blir lettere å trene med hunden!

Om man har planer om å delta på lydighet-konkurranser med hunden kan det være lurt å oppsøke nærmeste hundeklubb for å få god veiledning og informasjon om hvordan man bør trene hunden målrettet mot dette. Alle som vil kan melde seg inn i sin lokale hundeklubb, uavhengig om man skal konkurrere eller ikke. Da har man får mulighet til å trene sammen med andre mennesker og hunder, dermed blir valpen din vandt med at dette er helt normalt å være i nærheten av andre hunder uten å bli «gal».

Reklamer