Nødvendig utstyr

Før du henter hunden/valpen er det en del utstyr du burde ha klart.

bur

bånd/kobbel

sele/halsbånd

fòr, her er jeg selv veldig fornøyd med Eukanuba. Vi bruker valpefòr, og fòr for hardtarbeidende hunder, fordi vi har jakthunder.

Dette er 4 ting som hunden bør ha! Hunden klarer seg fint med bare dette, men med tanke på at dette er ett levende vesen så ville jeg også brukt penger på;

leker, om du har valp så ville jeg kjøpt noen ulike leker. Man kan også være kreativ og finne en gammel bamse, eller så har dyrebutikker leker i alle størrelser og varianter. Velg leke etter hvilke rase, størrelse og alder hunden/valpen din har.

Eksempler på leker jeg har som hundene mine er veldig fornøyd med:

Kong, det finnes kong i mange forskjellige typer. Jeg har en rød «vanlig» kong, og den er gull vært. Den er veldig slitesterk leke som man kan fylle med leverpostei o.l.

Safari hundeleger, disse er ikke de mest slitesterke lekene, men om du har en valp eller liten hund så går det veldig fint! Jeg har to av disse lekene selv og Elly elsker dem! http://www.zoocenter.no/product.asp?prodID=511&name=safari-hundeleker

Jeans-hundeleker, dette er på en måte samme type som den over, men det er mer slitesterk. Hunden min Varga elsker denne leken, og gjør hva som helst for å få den. http://www.zoocenter.no/product.asp?catID=1&prodID=502&name=jeans-hundeleker

go`biter, selv har jeg ett hav å velge mellom. Når du skal velge hvilke godbit du skal velge for hunden din bør du tenke over alder og størrelse på hunden, samt tenke hva den kan like.

 langline, (dette er et langt bånd). Langliner finnes i ulike lengder, og farger. En langline er noe alle hundeeiere bør ha, den er parktisk å bruke når du f.eks. skal trene på inkalling, og når det er båndtvang.  http://www.zoocenter.no/product.asp?catID=44&prodID=286&name=sporliner

– seng, teppe eller lignende er det lurt å ha til hunden. Da blir valpen vandt til at den må slappe av når den ligger i sengen sin. Du får kjøpt senger og tepper i alle størrelser og priser.

– sele/halsbånd, alt etter som hva du syntes blir mest praktisk. Til miniatyrhunder vil jeg anbefale å kjøpe sele, fordi hunder (i alle størrelser, men spesielt små hunder) kan fort få nakkeskader av halsbånd.

En valp vokser for og man må belage seg på å kjøpe flere seler/halsbånd spesielt gjennom valpetiden

klotang, for å klippe klørne til hunden. Jeg ville lagt ned litt ekstra penger til å kjøpe en god klotang.

Om du har lyst til å få et større innblikk i hundeverden ville jeg kjøpt biletter til Norges største hunde-arrangement; Dogs4All, det er et arrangement som holdes hvert år på høsten, der er alle hunderasen representert, og man kan få masse nyttig informasjon om hunder og utstyr, samt er det mye som skjer, agility, lysighet, utstilling er noen av det som man kan se på.

 

Reklamer