Utgifter

Før du skaffer deg hund er det viktig å tenke på økonomien. Det er nemlig ikke bare hunden i seg selv som koster penger… Alt av utstyr, til forsikring  er det viktig å beregne i budsjettet for hunden.

Jeg skal fortelle om det mest vesentlige man må regne med å bruke penger på i ett hundehold;

Mat, dette er noe av det mest vesentlige at en hund trenger. Når du skal ha for til hunden så ville jeg ikke kjøpt det billigste jeg kom over, (fòr som man handler på kiwi, etc ville jeg ha unngått)! Om du er usikker på hva du burde velge så kan du snakke med oppdretteren du skal kjøpe valp fra, finne ut hvilke fòrtype valpen fikk da den var liten. Eller så kan du snakke med en veterinær. Hvor mye og ofte du må kjøpe for avhenger av hvor stor og hvor mye hunden sin spiser.

(bildet av en hånd som holder masse gobiter)

Utstyr, du kan lese mer om utstyr under informasjon, så under fanen «Nødvendig utstyr». Men det er viktig å ta med dette i budsjettet. Fordi mye av det utstyre du må kjøpe er forbruksvarer.

Forsikring, dette er opp til hver enkelt om man ønsker å ha forsikring på hunden. Men det kan i mange tilfeller være lurt å velge en forsikring.

Dyrelege, om du skaffer deg hund så kan jeg garantere deg at du en eller annen gang må ta den med til veterinæren. Det er forskjellige grunner til at hunden  må til veterinæren, f.eks. den må ha vaksine eller du misstenker andre plager hunden har.

Dette er en link til et forum der de diskuterer litt hvor mye man må regne med til utgifter av hund:

http://hunden.no/forum/forum_poster.html?forum.fid=236&pid=204

Reklamer